top of page
Buscar
  • Foto del escritorXavi Domingo

Mas Don Felip (Riudoms)

Excursió amb família







Excursió en família que ens portarà fins al mas de Don Felip en terme de Riudoms tocant a Cambrils.


Dades de la ruta:

Distància: 15,5 km

Desnivell: 88 m.


La ruta transcorre per camins rurals de Cambrils, asfaltats i de terra fins arribar al terme de Riudoms, just a tocar amb el terme de Cambrils i per fer-ho més distret i una mica més llarg la tornada farem camí amunt fins a trobar el camí que ens portarà a Vinyols, camins amples i de terra dur que no portarà cap dificultat per als petits de família.



Dades d'interés:

Masia adossada a una torre de defensa. Aquesta, probablement reformada en successives èpoques, té una finestra del segle XVI en el segon pis. Planta quadrada, d'uns 4,90 x 4,70 metres, i uns 13 d'alçada. Planta baixa i tres pisos, amb terrassa superior, merlets i quatre matacans.

Es situa al límit sud del municipi, en contacte amb el terme de Cambrils, al costat de la riera de Riudoms o de Maspujols, molt propera a la intersecció del camí de la Font del Ros i del camí del Molló.

Torre de defensa que molt probablement data del segle xvi, de l'època de les freqüents incursions dels pirates berberiscs. Domina la penetració que conforma el camí del llit sec de la riera de Maspujols. La veu popular parla de la troballa d'un tresor de monedes (potser de la guerra del francès, o de les Carlines), que va enriquir el seu propietari, Don Felip.



“Disfruteu, salut i pedals”

Mas Don Felip
.gpx
Descargar GPX • 267KB







32 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page