top of page
Buscar
  • Foto del escritorXavi Domingo

Mas d'en Blai

Excursió amb família





Excursió en familia que ens portarà molt a prop del Parc Samà, el mas d'en Blai s'ubica entre el Parc Samà i el Mas dels Teixells.


Dades de la ruta:

Distància: 15 km

Desnivell: 77 m.


La ruta transcorre per camins rurals del terme de Cambrils. Un cop passada la cooperativa de Cambrils en enfilem camí amunt direcció al Parc Samà, val a dir que algún tram del camí es grava i es fa difícil avançar als nens, però amb força i ganes tot se supera. Un cop arribat el mas val la pena fer-hi un tomb caminant per veure la magnitud del mateix.

Per fer la baixada ens arribem a l'encreuament del Mas dels Teixells i agafem camí avall fins sortir novament a la cooperativa de Cambrils.





Dades d'interés:

És un mas molt transformat, amb una torre de defensa exempta. Aquesta, té uns quatre pisos d'altura, a més d'una planta baixa oberta modernament. La porta antigament estava, com és corrent en aquest tipus de monument, alçada en relació al nivell exterior. Encara resten testimonis del peu d'aquesta porta alçada, la qual ha estat tapiada i se n'ha obert una de nova, a peu pla, a la cara de la torre que mira al Parc Samà, la qual ha estat bastida amb rajoles d'obra. Té obertures a la cara de la porta a peu pla i a la que dóna davant el mas. Presenta quatre matacans, un a cada costat de la torre, bastits amb rajoles d'obra, en forma doble. La torre, de planta gairebé quadrada, és de paredat, sense poder-se apreciar més detalls donat que tota la superfície ha estat coberta amb un arrebossat molt poc estètic.

La torre de defensa és del segle XVI, de l'època de les incursions dels pirates berberiscs a la costa del Camp. Modernament, formà part, junt amb el mas, de la gran finca i parc vedat de Samà.



“Esperem que us agradi, salut i pedals”

Mas d'en Blai
.gpx
Descargar GPX • 262KB




24 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page